وکیل کیفری ،مشاوره کیفری رایگان ،مشاوره کیفری تلفنی و آنلاین ،اعاده حیثیت در تهران
حقوق دان 09017707167
آیا در مورد اعاده حیثیت چیزی می دانید ؟
اعاده حیثیت به معنای بازیابی اعتبار و شرفی است که به دلیل اتهامات ناروا، تهمت، افترا یا مطالب دروغین از بین رفته است. در صورتی که شخصی علیه دیگری مطالب نادرستی منتشر کرده و تهمت یا افترایی مطرح کرده باشد که نتواند صحت آن را اثبات کند، طرف مقابل میتواند با ارائه شکواییه به دادسرا، علیه او اعاده حیثیت نماید.
مجازات اعاده حیثیت میتواند شامل جریمه نقدی، حکم به عذرخواهی عمومی یا هر روش دیگری باشد که به اعاده حیثیت متهم کمک کند.
مهلت شکایت برای اعاده حیثیت یک سال از تاریخ اطلاع از وقوع جرم است.
به موجب قانون اساسی، حیثیت، جان، مال و حقوق افراد مصون از تعرض است و نمیتوان آبرو، اعتبار، حیثیت و حقوق قانونی دیگران را پایمال کرد. اگر شخصی اقدام به زیر پا گذاشتن حقوق مادی و معنوی دیگران کرده و اموری را به آنها نسبت دهد که طبق قانون جرم محسوب میشوند، بر اساس قانون شخصی که به او اتهامی وارد شده است میتواند ادعای شرف یا اعاده حیثیت کند.
در مواردی که حکمی نادرست در دادگاه صادر شده و بعداً مشخص شود که قاضی اشتباه کرده است، طبق اصل 171 قانون اساسی، باید از متهم اعاده حیثیت شود. این اعاده حیثیت میتواند به شکل عذرخواهی، جریمه نقدی و یا روشهای دیگری جهت اعاده حیثیت متهم باشد.
اگر شخصی تصمیم بگیرد به دلایل واهی و خلاف واقعیت از شخصی شکایت کند و جرمی را به او نسبت دهد و سبب حضور شخص در دادگاههای کیفری و حقوقی شود، در این صورت اگر حتی این شخص بیگناه شناخته شود، صرف حضور وی در دادگاه و نسبت دادن جرم و جنایت به او، ممکن است سبب خدشه در آبروی وی شود. به همین دلیل است که اگر اشخاص مورد اهانت و افترا قرار بگیرند، قانون مجازات اسلامی این عمل را جرم دانسته است و در نتیجه، امکان شکایت از مرتکب جرم را برای متضرر و شخص شاکی در نظر گرفته است
حقوق دان 09017707167
- ۰۳/۰۱/۲۹