حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

وکیل پایه یک حقوقی دادگستری ،وکیل پایه یک کیفری ،انحصار ورثه ،اصل خواسته و تاخیر تادیه ،جاعل و کلاهبرداری ،فریب در ازدواج ،سهم الارث،اعسار،وکیل پایه یک ملکی ،وکیل حقوقی وارث ،وکیل سرقفلی و کسب‌وکار ،مشاوره حقوقی رایگان ،مشاوره کیفری رایگان ،مشاوره حقوقی آنلاین ،مشاور حقوقی تلفنی ،مشاور کیفری آنلاین ،مشاوره کیفری تلفن

آخرین مطالب

حقوق دان 09017707167

اجرت المثل چیست قوانین مرتبط با آن چیست ؟

 

اجرت المثل یکی از مفاهیم حقوقی است که در قانون مدنی ایران به آن پرداخته شده و به معنای پرداخت مبلغی است که فردی به عنوان معاوضه یا خدمتی انجام داده است، یا به معنای جبران خسارت ناشی از استفاده از مال دیگران و سایر عوامل مشابه است.

اجرت المثل چیست؟ اجرت المثل به مبلغی گفته می‌شود که برای استفاده یا بهره‌برداری از مال یا خدمات شخص دیگری باید پرداخت شود، بدون اینکه قرارداد رسمی برای آن وجود داشته باشد. این مبلغ بر اساس عرف و تعارف جامعه تعیین می‌شود و در مواردی که قراردادی وجود ندارد یا قرارداد ابطال شده باشد، مبنای محاسبه خواهد بود.

انواع اجرت المثل اجرت المثل می‌تواند در موقعیت‌های مختلفی مطرح شود، مانند:

اجرت المثل ایام زوجیت: در صورتی که زن در طول دوران زندگی مشترک، کارهایی را انجام دهد که شرعاً به عهده وی نبوده و عرفاً برای آن کار اجرت تعیین شده باشد، می‌تواند اجرت المثل مطالبه کند.

اجرت المثل ایام تصرف: اگر شخصی بدون اجازه از مال دیگری استفاده کند، صرف نظر از اینکه منتفع شده باشد یا نه، مالک مال حق مطالبه عوض منافع آن را دارد.

نحوه محاسبه اجرت المثل محاسبه اجرت المثل بستگی به نوع مال یا خدمت، شرایط روز و عرف جامعه دارد. در مواردی که مبلغ مشخصی برای اجرت المثل وجود ندارد، ممکن است نیاز به جلب نظر کارشناسی باشد تا مبلغ دقیق تعیین شود.

شرایط پرداخت اجرت المثل برای پرداخت اجرت المثل، شرایطی باید برقرار باشد، مانند:

انجام دهنده کار قصد تبرع یا مجانی بودن را نداشته باشد.

در عرف نیز آن عمل یا کار اجر و مزد داشته باشد.

تفاوت اجرت المثل با اجرت المسمی اجرت المثل نقطه مقابل اجرت المسمی است. اجرت المسمی به مبلغی گفته می‌شود که بر اساس توافق یا قرارداد رسمی بین دو طرف تعیین شده است. در حالی که اجرت المثل در مواردی که توافق یا قراردادی وجود ندارد، مطرح می‌شود.

این توضیحات اجمالی در مورد اجرت المثل و قوانین مربوط به آن بود. اگر نیاز به اطلاعات بیشتری دارید یا سوال خاصی در ذهن دارید، لطفاً به وکلای مجرب دفتر حقوق دان اطلاع دهید تا بتوانم کمک بیشتری کنم.

حقوق دان 09017707167

  • وکیل پایه یک دادگستری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی