وکیل حقوقی ، مشاوره حقوقی رایگان ، مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین ،احام املاک نسبت به املاک مجاور
حقوق دان 09017707167
در مورد احکام املاک نسبت به املاک مجاور چه می دانید ؟
در قانون مدنی، مباحث مرتبط با املاک مجاور و احکام آنها به دقت تعریف شدهاند. این مباحث در فصل سوم باب دوم (در حقوق مختلفه که برای اشخاص نسبت به اموال حاصل میشود) کتاب اول (در بیان اموال و مالکیت به طور کلی) جلد اول (در اموال) قانون مدنی قرار دارند. در ادامه، به برخی از مواد مرتبط با املاک مجاور اشاره میکنم:
مشترکی دیوار:
ماده ۱۰۹: دیواری که مابین دو ملک واقع است، مشترک مابین صاحب آن دو ملک محسوب میشود، مگر اینکه قرینه یا دلیلی بر خلاف آن موجود باشد.
ماده ۱۱۰: بنا به طور ترصیف و وضع سرتیر از جمله قرائنی است که دلالت بر تصرف و اختصاص میکنند.
تعمیر و نگهداری دیوار مشترک:
ماده ۱۱۱: اگر دیوار از دو طرف به طور ترصیف باشد یا از هر دو طرف بروی دیوار سرتیر گذاشته شده باشد، آن دیوار محکوم به اشتراک است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.
ماده ۱۱۲: اگر قرائن اختصاصی فقط از یک طرف باشد، تمام دیوار محکوم به ملکیت صاحب آن طرف خواهد بود مگر اینکه خلافش ثابت شود.
ماده ۱۱۳: مخارج دیوار مشترک بر عهده کسانی است که در آن شرکت دارند.
تجدید بنا و تعمیر دیوار مشترک:
ماده ۱۱۵: اگر دیوار مشترک خراب شود و یکی از شریکین از تجدید بنا و اجازه تصرف در مبنای مشترک امتناع نماید، شریک دیگر میتواند در حصه خاص خود تجدید بنای دیوار را کند.
ماده ۱۱۶: اگر یکی از شریکین راضی به تصرف دیگری در مبنا باشد ولی از تحمل مخارج مضایقه نماید، شریک دیگر میتواند بنای دیوار را تجدید کند. اگر بنای جدید با مصالح مشترک ساخته شود، دیوار مشترک خواهد بود و الا مختص به شریکی است که بنا را تجدید کرده.
حقوق دان 09017707167
- ۰۳/۰۲/۰۶