حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

وکیل پایه یک حقوقی دادگستری ،وکیل پایه یک کیفری ،انحصار ورثه ،اصل خواسته و تاخیر تادیه ،جاعل و کلاهبرداری ،فریب در ازدواج ،سهم الارث،اعسار،وکیل پایه یک ملکی ،وکیل حقوقی وارث ،وکیل سرقفلی و کسب‌وکار ،مشاوره حقوقی رایگان ،مشاوره کیفری رایگان ،مشاوره حقوقی آنلاین ،مشاور حقوقی تلفنی ،مشاور کیفری آنلاین ،مشاوره کیفری تلفن

آخرین مطالب

حقوق دان 09017707167

عدم اجرای تعهد

 زمانی رخ می‌دهد که شخصی که به انجام کاری متعهد شده است، از انجام آن سر باز زند. در چنین مواردی، طرف مقابل می‌تواند برای جبران خسارات و ضرر و زیان ناشی از این عدم اجرا اقدام کند.

برای مطالبه خسارت، وجود شرایطی لازم است:

به وجود آمدن خسارت: باید ثابت شود که به شما ضرر و زیانی وارد شده است.

وجود ضرر باید نتیجه مستقیم عدم اجرای تعهد باشد: خسارات وارده باید به صورت مستقیم نتیجه عدم انجام تعهدات باشد.

مهلت انجام تعهد سپری شده باشد: مهلت مقرر در قرارداد باید گذشته باشد تا بتوان خسارت مطالبه کرد.

شرط جبران خسارت در قرارداد قید شده یا به موجب قانون یا عرف ضروری باشد: گاهی اوقات جبران خسارت باید در قرارداد ذکر شده باشد یا به موجب قانون یا عرف لازم باشد.

خودداری مدیون از انجام تعهد: مدیون نباید توانایی انجام تعهد را داشته باشد و از انجام آن خودداری کند.

این شرایط در ماده‌های 226 و 230 قانون مدنی ایران ذکر شده است. همچنین، ماده 221 قانون مدنی بیان می‌کند که اگر کسی تعهد کند که کاری را انجام می‌دهد و از تعهد خود تخلف کند، مسئول خسارتی است که به طرف مقابل وارد کرده است.

 

مجازات عدم تعهد چیست ؟

 

مجازات عدم تعهد در حقوق مدنی ایران به این صورت است که اگر شخصی تعهدی را که در قرارداد به عهده گرفته است انجام ندهد، می‌تواند مسئول پرداخت خسارت به طرف مقابل شناخته شود. بر اساس ماده ۲۲۰ قانون مدنی، عقود و قراردادها نه تنها طرفین را به اجرای مفاد صریح آن ملزم می‌کند، بلکه آن‌ها را به کلیه نتایجی که به موجب عرف، قانون یا قرارداد حاصل می‌شود نیز متعهد می‌سازد.

 

در صورتی که شخصی از انجام تعهد خودداری کند، مطابق ماده ۲۲۱ قانون مدنی، مسئول خسارات وارده به طرف مقابل است .

این خسارت می‌تواند شامل دیرکرد در انجام تعهد یا عدم انجام کامل تعهد باشد. برای مطالبه خسارت، شرایطی وجود دارد که باید رعایت شود، از جمله اینکه زمان مقرر برای انجام تعهد منقضی شده باشد، وجود ضرر ثابت شود، و خودداری از انجام تعهد به دلیل بی‌مسئولیتی متعهد باشد.

 

در مواردی که تعهدات ارزی مطرح است، مجازات‌های خاصی برای عدم ایفای تعهد وجود دارد که می‌تواند شامل جریمه نقدی و محرومیت‌های قانونی باشد.

 برای دریافت مشاوره دقیق و کامل در این زمینه، توصیه می‌شود با وکلای مجرب حقوق دان در امور قراردادی مشورت نمایید

حقوق دان 09017707167

  • وکیل پایه یک دادگستری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی