وکیل حقوقی ، مشاوره حقوقی رایگان ، مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین ،مالکیت مافی الزمه در تهران
حقوق دان 09017707167
در مورد مالکیت مافی الزمه چه میدانید ؟
مالکیت مافی الذمه یکی از شرایط سقوط تعهدات مندرج در قانون مدنی است. در این حالت، دو عنوان “طلبکار” و “بدهکار” در یک شخص جمع میشوند، و به همین جهت طلب از بین خواهد رفت. این مالکیت ممکن است از دو راه به دست آید:
قرارداد: طبق ماده ۸۰۶ قانون مدنی، اگر طلبکار (واجب) طلب خود را به شخص بدهکار (متهب) ببخشد، این بدهکار قائم مقام خاص و جانشین طلبکار نیز میشود. در واقع، او که از قبل بدهکار بود، اکنون نیز طلبکار گشته است. نتیجه این اتحاد دو صفحه طلبکار و بدهکار در یک شخص، از بین رفتن طلب است.
ارث: اگر مورث طلبکار باشد و وارث به او بدهکار باشد، آن وارث بعد از فوت به نسبت سهم الارث، مالک مافی الذمه اش خواهد گشت و بدهی او به نسبت سهم الارثش ساقط خواهد گردید. به عنوان مثال، اگر پدری از فرزندش ۲۰۰ میلیون طلبکار میباشد و کل دارایی پدر نیز همان ۲۰۰ میلیون است، در اینجا به این ترتیب عمل میشود: اگر پدر طلبکاری ۱۰۰ میلیون داشته باشد، ۱۰۰ میلیون طلب را پرداخت میکنیم. اگر پدر مبلغ ۴۰ میلیون را نیز به نفع کسی وصیت کرده باشد، آن ۴۰ میلیون را نیز به موسی له خواهیم داد و از ۶۰ میلیون مابقی ارث پرداخته خواهد شد. نتیجه: اگر ورثه ۳ فرزند پسر باشند که یکی از آنها همین فرزند بدهکار است، به هر پسر ۲۰ میلیون خواهد رسید و این پسر بدهکار به نسبت ۲۰ میلیون سهم خودش هم از خودش طلبکار و هم بدهکار میباشد و مالکیت مافی الذمه به نسبت ۲۰ میلیون حاصل خواهد گردید.
اگر نیاز به اطلاعات بیشتری دارید با وکلای متخصص حقوق دان تماس بگیرید.
حقوق دان 09017707167
- ۰۳/۰۲/۰۶