حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

وکیل پایه یک حقوقی دادگستری ،وکیل پایه یک کیفری ،انحصار ورثه ،اصل خواسته و تاخیر تادیه ،جاعل و کلاهبرداری ،فریب در ازدواج ،سهم الارث،اعسار،وکیل پایه یک ملکی ،وکیل حقوقی وارث ،وکیل سرقفلی و کسب‌وکار ،مشاوره حقوقی رایگان ،مشاوره کیفری رایگان ،مشاوره حقوقی آنلاین ،مشاور حقوقی تلفنی ،مشاور کیفری آنلاین ،مشاوره کیفری تلفن

آخرین مطالب

حقوق دان 09017707167

در مورد دادرسی چه می‌دانید ؟

 

دادرسی در حقوق ایران به دو شکل کلی کیفری و مدنی تقسیم می‌شود. دادرسی کیفری به رسیدگی به جرائمی اشاره دارد که در قانون جرم تلقی شده و مجازاتی برای آن تعیین شده است. 

در این نوع دادرسی، دادگاه به شکایت شاکی خصوصی یا دادستان (به عنوان مدعی‌العموم) رسیدگی کرده و در صورت اثبات جرم، متهم را محکوم می‌کند.

دادرسی مدنی به رسیدگی به دعاوی غیرکیفری می‌پردازد که معمولاً مربوط به حقوق خصوصی افراد مانند قراردادها، ملکیت، وراثت و غیره است. 

در این نوع دادرسی، دادگاه به دادخواست خواهان رسیدگی کرده و در صورتی که خواسته به حق باشد، خوانده را محکوم می‌کند.

جلسه دادرسی با حضور قاضی و طرفین دعوا یا وکلای آن‌ها تشکیل می‌شود و به ادعاها و دفاعیات طرفین رسیدگی می‌کند. 

جلسه دادرسی می‌تواند در دادگاه یا خارج از آن برگزار شود.

همچنین، دادرسی می‌تواند به معنای عام و خاص تعریف شود. در معنای عام، دادرسی به رشته‌ای از حقوق اشاره دارد که قواعد مرتبط با تشکیلات قضایی، صلاحیت دستگاه‌های قضایی، مقررات رسیدگی به دعاوی و شیوه اجرای تصمیمات دادگاه‌ها را در بر می‌گیرد.

 در معنای خاص، دادرسی به مجموعه اقدامات و عملیاتی اشاره دارد که به منظور یافتن راه حل حقوقی برای یک موضوع انجام می‌شود.

اصول و قوانین متعددی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و قوانین عادی کشور وجود دارد که نحوه رسیدگی به دعاوی و تشریفات دادرسی را تعیین می‌کنند. 

برای مثال، اصل ۳۲ قانون اساسی حق دستگیری فرد را فقط به حکم و ترتیبی که قانون تعیین کرده است، مجاز می‌داند و اصل ۳۴ حق دادخواهی را حق مسلم هر فرد می‌داند.

در نهایت، اطاله دادرسی به معنای طولانی شدن روند دادرسی بیش از حد معمول است که می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله عدم رعایت قوانین دادرسی یا عوامل بیرونی رخ دهد.

برای اطلاعات بیشتر و مشاوره حقوقی ، می توانید با وکلای متخصص حقوق دان در این زمینه تماس بگیرید.

حقوق دان 09017707167

  • وکیل پایه یک دادگستری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی