حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

وکیل پایه یک حقوقی دادگستری ،وکیل پایه یک کیفری ،انحصار ورثه ،اصل خواسته و تاخیر تادیه ،جاعل و کلاهبرداری ،فریب در ازدواج ،سهم الارث،اعسار،وکیل پایه یک ملکی ،وکیل حقوقی وارث ،وکیل سرقفلی و کسب‌وکار ،مشاوره حقوقی رایگان ،مشاوره کیفری رایگان ،مشاوره حقوقی آنلاین ،مشاور حقوقی تلفنی ،مشاور کیفری آنلاین ،مشاوره کیفری تلفن

آخرین مطالب

حقوق دان 09017707167

تامین دلیل چیست و در چه صورتی می توان در این زمینه اظهار نامه داد ؟

 

تامین دلیل و اظهارنامه دو مفهوم حقوقی هستند که در قانون آیین دادرسی مدنی ایران تعریف شده‌اند و کاربردهای مهمی در فرآیند دادرسی دارند.

تامین دلیل به معنای ثبت و حفظ دلیل است. 

این اقدام به منظور جلوگیری از از بین رفتن، تغییر یا دستکاری دلایلی که ممکن است در آینده برای اثبات یک ادعا یا دفاع از یک دعوا مورد نیاز باشد، انجام می‌شود

به عنوان مثال، اگر شخصی خودرویی دارد که دچار خسارت شده و می‌خواهد قبل از تعمیر آن، خسارات وارده را ثبت کند تا بتواند در فرآیند مطالبه خسارت از آن استفاده کند، می‌تواند درخواست تامین دلیل دهد.

اظهارنامه نیز یک سند رسمی است که به وسیله آن، شخص می‌تواند حق یا ادعای خود را به صورت رسمی و قانونی از دیگری مطالبه کند1. این اقدام معمولاً قبل از تقدیم دادخواست انجام می‌شود و به عنوان مثال، می‌تواند در مواردی که مستأجر می‌خواهد مورد اجاره را تخلیه کند و موجر از تحویل گرفتن ملک خودداری می‌کند، مورد استفاده قرار گیرد.

درخواست تامین دلیل می‌تواند هم در زمان دادرسی و هم قبل از اقامه دعوا ارائه شود. این درخواست باید شامل مشخصات درخواست‌کننده و طرف مقابل، موضوع دعوایی که برای اثبات آن درخواست تامین دلیل می‌شود، و اوضاع و احوالی که موجب درخواست تامین دلیل شده است، باشد.

دادگاه می‌تواند در صورت فوریت، بدون احضار طرف مقابل، اقدام به تامین دلیل کند. 

همچنین، در صورتی که تعیین طرف مقابل برای درخواست‌کننده ممکن نباشد، درخواست تامین دلیل بدون تعیین طرف پذیرفته می‌شود.

امیدوارم این توضیحات برای شما مفید بوده باشد. اگر سوال دیگری دارید یا نیاز به راهنمایی بیشتری دارید ، می توانید با وکلای متخصص حقوق دان در تماس باشید.

حقوق دان 09017707167

  • وکیل پایه یک دادگستری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی