وکیل حقوقی ، مشاوره حقوقی رایگان ، مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین ، تصمیمات سازمان ها و موسسات دولتی
حقوق دان 09017707167
آیا میدانید دعاوی مربوط به تصمیمات و اقدامات سازمانها و موسسات دولتی در کجا و چگونه انجام میشود ؟
در صلاحیت دیوان عدالت اداری قرار دارد. این دیوان بر اساس اصل ۱۷۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تأسیس شده و به شکایات، دادخواهیها و اعتراضات مردم نسبت به مأموران دولتی و تصمیمات و اقدامات آنها رسیدگی میکند.
وظایف دیوان عدالت اداری شامل نظارت بر مطابقت آییننامهها، تصمیمات و اقدامات اداری قوه مجریه با قوانین و حل اختلاف بین افراد و دولت است. دیوان عدالت اداری از مراجع اختصاصی دادگستری است که قانون آن در تاریخ ۴ بهمن ۱۳۶۰ تصویب شده و آیین دادرسی آن تاکنون چندین بار اصلاح شدهاست.
بر اساس ماده ۱۰ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲، رسیدگی به شکایات، تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانهها، سازمانها، موسسات و شرکتهای دولتی، شهرداریها، سازمان تأمین اجتماعی، تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها و همچنین تصمیمات و اقدامات ماموران واحدهای مذکور در امور راجع به وظایف آنها، در صلاحیت شعب دیوان عدالت اداری قرار دارد.
همچنین، تبصره ۱ (اصلاحی ۱۴۰۲/۰۲/۱۰) قانون دیوان عدالت اداری بیان میکند که رسیدگی به دعاوی مطالبه خسارت در صلاحیت دادگاه عمومی است، اما در مواردی که مطالبه خسارت ناشی از تخلف در اجرای وظایف قانونی و اختصاصی یا ترک فعل از انجام وظایف مذکور از سوی واحدهای دولتی یا دستگاههای مذکور در بندهای (۱) و (۲) این ماده و مأمورین واحدها و دستگاههای یادشده باشد، موضوع در دیوان عدالت اداری مطرح و شعبه دیوان ضمن رسیدگی به احراز وقوع تخلف نسبت به اصل مطالبه خسارت و تعیین خسارت وارده اقدام نموده و حکم مقتضی صادر مینماید.
برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره حقوقی دقیق در مورد پروندههای خاص، توصیه میشود با یک وکیل متخصص حقوق دان در این زمینه مشورت نمایید. امیدوارم این توضیحات برای شما مفید بوده باشد.
حقوق دان 09017707167
- ۰۳/۰۲/۲۷