حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

وکیل پایه یک حقوقی دادگستری ،وکیل پایه یک کیفری ،انحصار ورثه ،اصل خواسته و تاخیر تادیه ،جاعل و کلاهبرداری ،فریب در ازدواج ،سهم الارث،اعسار،وکیل پایه یک ملکی ،وکیل حقوقی وارث ،وکیل سرقفلی و کسب‌وکار ،مشاوره حقوقی رایگان ،مشاوره کیفری رایگان ،مشاوره حقوقی آنلاین ،مشاور حقوقی تلفنی ،مشاور کیفری آنلاین ،مشاوره کیفری تلفن

آخرین مطالب

حقوق دان 09017707167

تعریف دقیق قتل عمد:

 

قتل عمد، که به آن قتل با قصد قبلی نیز گفته می‌شود، جرمی است که در آن فردی دیگری را با قصد و عمداً به قتل می‌رساند. در حقوق ایران، قتل عمد به عنوان یکی از جدی‌ترین جرایم شناخته شده و مجازات‌های سنگینی برای آن در نظر گرفته شده است. 

بر اساس فقه اسلامی و قانون مجازات اسلامی، قتل عمد زمانی رخ می‌دهد که کسی کشته شود بدون آن که برای کشتن وی اجازه‌ی قانونی یا شرعی باشد.

 

تعریف قتل عمد در فقه اسلامی به این صورت است که کشتن یک انسان بجز در موارد قصاص نفس یا کیفر فساد، برابر با کشتن همه انسان‌ها قلمداد می‌گردد. قتل عمد در فقه به نحو زیر تعریف شده است: “ازهاق النفس المعصومه المکافئه عمداً و عدواناً” که به معنای سلب حیات از یک نفس معصوم (یعنی شخصی که مستحق قتل نیست) به طور عمدی و با دشمنی است.

 

شرایط تحقق قتل عمد عبارتند از:

 

ازهاق نفس: 

خروج روح از بدن و وقوع مرگ.

معصومه: قربانی نباید شخصی باشد که مستحق قتل است.

مکافئه: 

به معنای هم‌شأن بودن است، یعنی قربانی و قاتل باید از نظر حقوقی در یک سطح باشند.

عمداً و عدواناً: 

قتل باید با قصد و دشمنی انجام شود.

مجازات قتل عمد در قانون مجازات اسلامی ایران، قصاص نفس است، یعنی حق درخواست کشتن قاتل توسط اولیای دم مقتول. اولیای دم می‌توانند از قصاص گذشت کرده و دیه دریافت کنند. نرخ دیه سالانه تعیین می‌شود و می‌تواند بر اساس شرایط مختلف تغییر کند.

 

این توضیحات بر اساس اطلاعات به‌روز و موجود در منابع حقوقی و فقهی است. برای اطلاعات دقیق‌تر و مشاوره حقوقی، توصیه می‌شود با یک وکیل متخصص حقوق دان در این زمینه مشورت نمایید.

حقوق دان 09017707167

  • وکیل پایه یک دادگستری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی