حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

وکیل پایه یک حقوقی دادگستری ،وکیل پایه یک کیفری ،انحصار ورثه ،اصل خواسته و تاخیر تادیه ،جاعل و کلاهبرداری ،فریب در ازدواج ،سهم الارث،اعسار،وکیل پایه یک ملکی ،وکیل حقوقی وارث ،وکیل سرقفلی و کسب‌وکار ،مشاوره حقوقی رایگان ،مشاوره کیفری رایگان ،مشاوره حقوقی آنلاین ،مشاور حقوقی تلفنی ،مشاور کیفری آنلاین ،مشاوره کیفری تلفن

آخرین مطالب

حقوق دان 09017707167

اجرای قوانین جزایی در مکان به چه معناست ؟

 

قلمرو اجرای قوانین جزایی در مکان به این معناست که قوانین جزایی یک کشور تا چه حد و در چه مکان‌هایی قابل اجرا هستند. در حقوق جزایی ایران، اصول مختلفی برای تعیین قلمرو اجرای قوانین جزایی در نظر گرفته شده است:

 

اصل سرزمینی بودن قوانین جزایی: 

بر اساس این اصل، دولت نسبت به کلیه جرایم ارتکابی در قلمرو حاکمیت خود، صلاحیت رسیدگی دارد. این اصل در ماده‌های 3 و 4 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 بیان شده است.

اصل صلاحیت واقعی: 

این اصل در ماده 5 قانون مجازات اسلامی آمده و بیان می‌کند که دولت نسبت به جرایم خاصی که توسط اشخاص ایرانی یا غیر ایرانی در خارج از قلمرو حاکمیت ایران ارتکاب یافته باشند، صالح به رسیدگی است.

اصل صلاحیت شخصی:

 این اصل دو قسم است:

شخصی فعال: 

اگر یکی از اتباع ایران در خارج از کشور مرتکب جرم شود، محاکم ایران صالح به رسیدگی و مجازات هستند.

شخصی منفعل: 

اگر شخص غیر ایرانی در خارج از ایران علیه شخص ایرانی مرتکب جرمی شود، محاکم ایران صالح به رسیدگی هستند.

اصل صلاحیت جهانی:

 این اصل در ماده 9 قانون مجازات اسلامی بیان شده و شرایطی را برای اعمال صلاحیت جهانی تعیین می‌کند، مانند عدم وجود یا عدم امکان اعمال سه صلاحیت سرزمینی، شخصی یا واقعی.

این اصول به منظور تعیین دامنه اجرای قوانین جزایی ایران در مکان‌های مختلف وضع شده‌اند و بر اساس آن‌ها، می‌توان تعیین کرد که چه جرایمی در چه شرایطی تحت صلاحیت قضایی ایران قرار می‌گیرند. این موضوعات در قانون مجازات اسلامی و دیگر منابع حقوقی به طور مفصل توضیح داده شده‌اند.

اگر سوال دیگری در این زمینه دارید می توانید با وکلای متخصص حقوق دان تماس بگیرید.

حقوق دان 09017707167

  • وکیل پایه یک دادگستری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی