حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

وکیل پایه یک حقوقی دادگستری ،وکیل پایه یک کیفری ،انحصار ورثه ،اصل خواسته و تاخیر تادیه ،جاعل و کلاهبرداری ،فریب در ازدواج ،سهم الارث،اعسار،وکیل پایه یک ملکی ،وکیل حقوقی وارث ،وکیل سرقفلی و کسب‌وکار ،مشاوره حقوقی رایگان ،مشاوره کیفری رایگان ،مشاوره حقوقی آنلاین ،مشاور حقوقی تلفنی ،مشاور کیفری آنلاین ،مشاوره کیفری تلفن

آخرین مطالب

حقوق دان 09017707167

اصل قانونی بودن جرائم و مجازات و دادرسی کیفری را توضیح دهید ؟

 

اصل قانونی بودن جرائم و مجازات‌ها یکی از اصول بنیادین در حقوق کیفری است. بر اساس این اصل، جرائم، مجازات‌ها و کیفیات آن‌ها باید از قبل در قانون پیش‌بینی شده باشند. به عبارت دیگر، هیچ فعل یا ترک فعلی نمی‌تواند به عنوان جرم تلقی شود و مجازاتی برای آن در نظر گرفته شود، مگر اینکه قبلاً در قانون به صراحت به عنوان جرم شناخته شده و مجازات مشخصی برای آن تعیین شده باشد.

 

در حقوق ایران، اصل ۳۶ قانون اساسی و ماده ۲ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲، این موضوع را تصریح کرده‌اند. بر اساس این اصل، هر رفتاری که در قانون برای آن مجازات تعیین شده باشد، جرم محسوب می‌شود.

 این اصل در قوانین بین‌المللی نیز مورد تأکید است و در مواد ۷ و ۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و شهروند ۱۷۸۹ و همچنین مواد ۱۰ و ۱۱ اعلامیه جهانی حقوق بشر (۱۹۴۸) به آن پرداخته شده است.

 

در دادرسی کیفری نیز، اصل قانونی بودن به این معناست که حکم به مجازات یا اقدام تأمینی و تربیتی و اجرای آن‌ها باید از طریق دادگاه صالح، به موجب قانون و با رعایت شرایط و کیفیات مقرر در آن باشد.

همچنین، حکم به مجازات یا اقدام تأمینی و تربیتی و اجرای آن‌ها نباید از میزان و کیفیتی که در قانون یا حکم دادگاه مشخص شده است تجاوز کند.

 

این اصول به منظور حفاظت از حقوق فردی و جلوگیری از سوءاستفاده‌های قضایی و اجرایی وضع شده‌اند تا اطمینان حاصل شود که افراد تنها بر اساس قوانین موجود و به صورت عادلانه مورد محاکمه و مجازات قرار می‌گیرند. این اصول همچنین به تضمین عدالت کیفری و پیش‌بینی‌پذیری قانونی کمک می‌کنند.

اگر مایلید در این زمینه اطلاعات دیگری کسب کنید ،با وکلای متخصص حقوق دان تماس بگیرید.

حقوق دان 09017707167

  • وکیل پایه یک دادگستری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی