حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

وکیل پایه یک حقوقی دادگستری ،وکیل پایه یک کیفری ،انحصار ورثه ،اصل خواسته و تاخیر تادیه ،جاعل و کلاهبرداری ،فریب در ازدواج ،سهم الارث،اعسار،وکیل پایه یک ملکی ،وکیل حقوقی وارث ،وکیل سرقفلی و کسب‌وکار ،مشاوره حقوقی رایگان ،مشاوره کیفری رایگان ،مشاوره حقوقی آنلاین ،مشاور حقوقی تلفنی ،مشاور کیفری آنلاین ،مشاوره کیفری تلفن

آخرین مطالب

حقوق دان 09017707167

دیات در قانون اسلامی ایران چگونه محاسبه می‌شود ؟

 

در قانون اسلامی ایران، دیه به معنای مال معینی است که به سبب جنایت غیرعمدی بر نفس، عضو یا منفعت، یا جنایت عمدی در مواردی که قصاص ندارد، مقرر شده است. دیه می‌تواند به صورت پول، اموال یا حتی در برخی موارد به صورت حیوانات (مانند شتر، گاو، گوسفند) پرداخت شود و میزان آن بسته به نوع جنایت و شرایط خاص متغیر است.

 

مواد عمومی دیات در قانون مجازات اسلامی شامل تعریف دیه و موارد آن می‌شود. به عنوان مثال، ماده ۴۴۸ قانون مجازات اسلامی تعریف دیه مقدر را ارائه می‌دهد که مال معینی است مقرر شده به سبب جنایت‌های مختلف.

 

ارش نیز نوعی دیه غیرمقدر است که میزان آن در شرع تعیین نشده و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تأثیر آن بر سلامت مجنی‌علیه و میزان خسارت وارده، با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین می‌کند.

 

در مواردی که جنایت شبه عمدی، خطای محض و جنایت عمدی که قصاص در آن جایز یا ممکن نیست، اگر مجنی‌علیه یا ولی دم درخواست کند، دیه پرداخت می‌شود مگر اینکه به نحو دیگری مصالحه شود.

 

ضمان دیه به این معناست که دیه، حسب مورد حق شخصی مجنی‌علیه یا ولی دم است و احکام و آثار مسئولیت مدنی یا ضمان را دارد. ذمه مرتکب جز با پرداخت دیه، مصالحه، ابراء و تهاتر، بری نمی‌گردد.

 

راه‌های اثبات دیه شامل ادله اثبات دیه می‌شود که علاوه بر قسامه، همان ادله اثبات دیون و ضمان مالی است. در مواردی که لوث و فقدان ادله دیگر وجود دارد، ادعای مجنی‌علیه یا ولی او با قسامه اثبات می‌شود.

 

این توضیحات بر اساس اطلاعات موجود در قانون مجازات اسلامی ایران و منابع معتبر حقوقی است.

 برای اطلاعات بیشتر و مشاوره حقوقی دقیق، توصیه می‌شود با یک وکیل متخصص حقوق دان در این زمینه مشورت نمایید.

حقوق دان 09017707167

  • وکیل پایه یک دادگستری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی