حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

وکیل پایه یک حقوقی دادگستری ،وکیل پایه یک کیفری ،انحصار ورثه ،اصل خواسته و تاخیر تادیه ،جاعل و کلاهبرداری ،فریب در ازدواج ،سهم الارث،اعسار،وکیل پایه یک ملکی ،وکیل حقوقی وارث ،وکیل سرقفلی و کسب‌وکار ،مشاوره حقوقی رایگان ،مشاوره کیفری رایگان ،مشاوره حقوقی آنلاین ،مشاور حقوقی تلفنی ،مشاور کیفری آنلاین ،مشاوره کیفری تلفن

آخرین مطالب

حقوق دان 47. 09017707167

آیا میدانید محرومیت از حقوق اجتماعی در مجازات های جایگزین حبس چه شرایطی دارد ؟

 

محرومیت از حقوق اجتماعی به عنوان یکی از مجازات‌های جایگزین حبس در قانون مجازات اسلامی ایران در نظر گرفته شده است.

 این نوع مجازات می‌تواند شامل محرومیت از حقوقی مانند حق رأی، حق انتخاب شدن در انتخابات، حق عضویت در احزاب سیاسی و اجتماعی، و حق داشتن برخی مشاغل دولتی و خصوصی باشد.

 

بر اساس ماده ۶۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات‌های جایگزین حبس عبارتند از دوره مراقبت، خدمات عمومی رایگان، جزای نقدی، جزای نقدی روزانه و محرومیت از حقوق اجتماعی.

 این مجازات‌ها با توجه به شرایط خاص هر پرونده و با در نظر گرفتن عواملی مانند نوع جرم، کیفیت ارتکاب، آثار ناشی از جرم، سن، مهارت، وضعیت شخصیت و سابقه مجرم، وضعیت بزه‌دیده و سایر اوضاع و احوال تعیین و اجرا می‌شوند.

 

ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی درجات مختلف حبس را تعیین می‌کند و در صورتی که میزان حبس در درجات ۶ و ۷ قرار گیرد، قانوناً مرجع قضایی مجاز یا ملزم به تبدیل آن به مجازات جایگزین حبس است و مدت محرومیت از حقوق اجتماعی را بر اساس زمان‌های مقرر در درجات مذکور تعیین می‌کند.

 در سایر درجات، از جمله حبس تعزیری درجه ۸، امکان جایگزینی محرومیت از حقوق اجتماعی به جای حبس وجود ندارد و باید از سایر جایگزین‌ها استفاده شود.

 

تعریف دقیقی از محرومیت از حقوق اجتماعی در قانون جدید مجازات اسلامی سال ۹۲ ارائه نشده است، اما ماده ۲۶ قانون مجازات اسلامی حقوق اجتماعی را توضیح داده و محرومیت از این حقوق را به عنوان مجازات تبعی در نظر گرفته است.

همچنین، ماده ۶۴ قانون مجازات اسلامی محرومیت از حقوق اجتماعی را جزو مجازات‌های جایگزین حبس تلقی کرده است.

 

در مورد اینکه آیا دادگاه می‌تواند بدون تعیین مجازات اصلی، صرفاً مجازات محرومیت از حقوق اجتماعی را تعیین کند، به نظر می‌رسد که پاسخ مثبت است و هیچ منع قانونی برای این کار وجود ندارد.

 با این حال، ابتدا باید حاکم متهم را به حبس قانونی طبق ماده ۱۹ محکوم کند و سپس مجازات حبس را به مجازات جایگزین حبس یعنی محرومیت از حقوق اجتماعی تبدیل نماید.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر و مطالعه متن کامل قوانین و مقررات مرتبط، می‌توانید به منابع قانونی موجود در این زمینه مراجعه کنید. امیدوارم این توضیحات برای شما مفید بوده باشد. اگر سوال دیگری دارید یا به توضیحات بیشتری نیاز دارید، با وکلای متخصص حقوق دان 47 تماس بگیرید.

حقوق دان 47. 09017707167

  • وکیل پایه یک دادگستری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی