حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

وکیل پایه یک حقوقی دادگستری ،وکیل پایه یک کیفری ،انحصار ورثه ،اصل خواسته و تاخیر تادیه ،جاعل و کلاهبرداری ،فریب در ازدواج ،سهم الارث،اعسار،وکیل پایه یک ملکی ،وکیل حقوقی وارث ،وکیل سرقفلی و کسب‌وکار ،مشاوره حقوقی رایگان ،مشاوره کیفری رایگان ،مشاوره حقوقی آنلاین ،مشاور حقوقی تلفنی ،مشاور کیفری آنلاین ،مشاوره کیفری تلفن

آخرین مطالب

حقوق دان 47. 09017707167

علم قاضی در ادله اثبات دعوی به چه صورت است ؟

 

در حقوق ایران، علم قاضی به عنوان یکی از ادله اثبات دعوی شناخته می‌شود و نقش مهمی در فرآیند دادرسی دارد. 

علم قاضی به یقین و اطمینانی اشاره دارد که قاضی بر اساس مشاهدات و تجربیات خود به دست می‌آورد و می‌تواند بر اساس آن حکم صادر کند.

 

اعتبار علم قاضی در فقه اسلامی و حقوق ایران به این صورت است که اگر قاضی (مجتهد) به علمی دست یافته باشد، می‌تواند بدون نیاز به بیّنه (مدرک)، اقرار یا قسم، در حقوق مردم و حتی در حقوق خداوند، حکم صادر کند.

این امر به ویژه زمانی اهمیت پیدا می‌کند که شواهد و مدارک موجود مخالف با علم قاضی باشند.

 در چنین مواردی، حکم بر اساس بیّنه جایز نیست و قاضی نباید به شخصی که به نظرش دروغگو است، قسم دهد.

 

با این حال، قاضی غیر مجتهد نمی‌تواند صرفاً بر اساس علم خود حکم کند و باید حکم خود را بر اساس طرق و اسباب متعارفه و مطابق با مقررات صادر کند.

علم قاضی باید بر اساس قرائن و امارات بیّن و مستندات معتبر باشد تا بتواند به عنوان مبنایی برای صدور حکم مورد استفاده قرار گیرد.

 

در مواردی که علم قاضی با سایر ادله اثبات دعوی تعارض داشته باشد، مباحث فقهی و اخلاقی مطرح می‌شوند که باید در تصمیم‌گیری قاضی لحاظ شوند.

 این موضوع نشان‌دهنده اهمیت توجه به اصول اخلاقی و کشف حقیقت در فرآیند دادرسی است.

 

در نهایت، علم قاضی به عنوان یکی از ادله اثبات دعوی، باید با دقت و توجه به اصول فقهی و اخلاقی مورد استفاده قرار گیرد تا از اجرای عدالت و انصاف در روند قضایی اطمینان حاصل شود.

اگر نیاز به مشاوره حقوقی دارید ،با وکیل حقوق دان 47 مشورت نمایید.

حقوق دان 47. 09017707167

  • وکیل پایه یک دادگستری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی