حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

وکیل پایه یک حقوقی دادگستری ،وکیل پایه یک کیفری ،انحصار ورثه ،اصل خواسته و تاخیر تادیه ،جاعل و کلاهبرداری ،فریب در ازدواج ،سهم الارث،اعسار،وکیل پایه یک ملکی ،وکیل حقوقی وارث ،وکیل سرقفلی و کسب‌وکار ،مشاوره حقوقی رایگان ،مشاوره کیفری رایگان ،مشاوره حقوقی آنلاین ،مشاور حقوقی تلفنی ،مشاور کیفری آنلاین ،مشاوره کیفری تلفن

آخرین مطالب

حقوق دان 47.              09017707167

توضیح کامل ماده 549:

 

ماده ۵۴۹ قانون مجازات اسلامی ایران به مجازات افرادی می‌پردازد که در فرار زندانیان یا توقیف‌شدگان مساعدت می‌کنند. این ماده به شرح زیر است:

 

هر کس که مامور حفظ، مراقبت یا ملازمت زندانی یا توقیف شده‌ای باشد و مساعدت در فرار نماید یا راه فرار او را تسهیل کند یا برای فرار وی تبانی و مواضعه نماید، به ترتیب ذیل مجازات خواهد شد:

 

الف - اگر توقیف شده متهم به جرمی باشد که مجازات آن اعدام، رجم یا صلب است و یا زندانی به یکی از این مجازات‌ها محکوم شده باشد، به سه تا ده سال حبس محکوم می‌شود. اگر محکومیت محکوم‌علیه حبس از ده سال به بالا باشد و یا توقیف شده متهم به جرمی باشد که مجازات آن حبس از ده سال به بالاست، به یک تا پنج سال حبس محکوم خواهد شد. چنانچه محکومیت زندانی و یا اتهام توقیف شده غیر از موارد فوق‌الذکر باشد، به شش ماه تا سه سال حبس محکوم خواهد شد.

 

ب - اگر زندانی محکوم به قصاص یا توقیف شده متهم به قتل مستوجب قصاص باشد، عامل فرار موظف به تحویل دادن وی می‌باشد و در صورت عدم تحویل زندانی، به زندان می‌رود و تا تحویل وی در زندان باقی می‌ماند. چنانچه متهم غیاباً محاکمه و برائت حاصل کند و یا قتل شبه عمد یا خطئی تشخیص داده شود، عامل فرار به مجازات تعیین شده در ذیل بند الف محکوم خواهد شد.

 اگر فراری فوت کند و یا تحویل وی ممتنع شود و حکم به قصاص باشد، فراری دهنده به پرداخت دیه به اولیای دم مقتول محکوم خواهد شد.

 

ج - اگر متهم یا محکومی که فرار کرده محکوم به امر مالی یا دیه باشد، عامل فرار علاوه بر مجازات تعیین شده در ذیل بند الف، ضامن پرداخت دیه و مال محکوم به نیز خواهد بود.

این ماده نشان‌دهنده جدیت قانون‌گذار در برخورد با جرایم مرتبط با فرار زندانیان و توقیف‌شدگان است. 

برای اطلاعات دقیق‌تر و مشاوره حقوقی، توصیه می‌شود با یک وکیل مشورت نمایید.

 امیدوارم این توضیحات برای شما مفید بوده باشد.

حقوق دان 47.                 09017707167

  • وکیل پایه یک دادگستری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی