وکیل کیفری ، مشاوره کیفری رایگان ، مشاوره کیفری تلفنی و آنلاین ،جرایم رایانه ای در تهران
حقوق دان 47. 09017707167
در مورد جرایم رایانه ای اطلاعاتی دارید ؟
جرایم رایانهای به تخلفاتی اطلاق میشود که در فضای مجازی و با استفاده از رایانه یا اینترنت رخ میدهند.
این جرایم میتوانند شامل دسترسی غیرمجاز به دادهها، شنود غیرمجاز، جاسوسی رایانهای، جعل رایانهای، و سایر فعالیتهای غیرقانونی باشند.
در ادامه به برخی از مهمترین انواع جرایم رایانهای و مجازاتهای مربوط به آنها اشاره میکنم:
1. دسترسی غیرمجاز
هرکس به طور غیرمجاز به دادهها یا سامانههای رایانهای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
2. شنود غیرمجاز
هرکس به طور غیرمجاز محتوای در حال انتقال ارتباطات غیرعمومی در سامانههای رایانهای یا مخابراتی یا امواج الکترومغناطیسی یا نوری را شنود کند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده میلیون تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
3. جاسوسی رایانهای
هرکس به طور غیرمجاز نسبت به دادههای سری در حال انتقال یا ذخیره شده در سامانههای رایانهای یا مخابراتی یا حاملهای داده مرتکب اعمال زیر شود، به مجازاتهای مقرر محکوم خواهد شد:
دسترسی به دادههای سری یا تحصیل آنها یا شنود محتوای سری در حال انتقال: حبس از یک تا سه سال یا جزای نقدی از بیست میلیون تا شصت میلیون ریال یا هر دو مجازات.
در دسترس قرار دادن دادههای سری برای اشخاص فاقد صلاحیت: حبس از دو تا ده سال.
افشاء یا در دسترس قرار دادن دادههای سری برای دولت، سازمان، شرکت یا گروه بیگانه یا عاملان آنها: حبس از پنج تا پانزده سال.
4. جعل رایانهای
هرکس به طور غیرمجاز مرتکب اعمال زیر شود، جاعل محسوب و به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست تا یکصد میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد:
تغییر دادههای قابل استناد یا ایجاد یا وارد کردن متقلبانه دادهها.
تغییر دادهها یا علایم موجود در کارتهای حافظه یا قابل پردازش در سامانههای رایانهای یا مخابراتی یا تراشهها یا ایجاد یا وارد کردن متقلبانه دادهها یا علایم به آنها.
5. تخریب و اخلال در دادهها یا سامانههای رایانهای
هرکس به طور غیرمجاز دادههای دیگری را از سامانههای رایانهای یا مخابراتی حذف، تخریب، مختل یا غیرقابل استفاده کند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده میلیون تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
این قوانین با هدف حفاظت از امنیت و حریم خصوصی افراد و سازمانها در فضای مجازی وضع شدهاند و به منظور جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی، مجازاتهای سنگینی برای متخلفان در نظر گرفته شده است.
اگر سوال خاصی در مورد جرایم رایانهای دارید یا نیاز به مشاوره بیشتری دارید،با وکلای دادگستری حقوق دان 47 می توانید مشورت کنید.
حقوق دان 47. 09017707167
- ۰۳/۰۴/۲۴