حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

حقوق دان

وکیل پایه یک حقوقی وکیفری دادگستری

وکیل پایه یک حقوقی دادگستری ،وکیل پایه یک کیفری ،انحصار ورثه ،اصل خواسته و تاخیر تادیه ،جاعل و کلاهبرداری ،فریب در ازدواج ،سهم الارث،اعسار،وکیل پایه یک ملکی ،وکیل حقوقی وارث ،وکیل سرقفلی و کسب‌وکار ،مشاوره حقوقی رایگان ،مشاوره کیفری رایگان ،مشاوره حقوقی آنلاین ،مشاور حقوقی تلفنی ،مشاور کیفری آنلاین ،مشاوره کیفری تلفن

آخرین مطالب

حقوق دان 47.             09017707167

مسئولیت کیفری اشخاص در جرایم رایانه ای به چه معناست ؟

 

مسئولیت کیفری اشخاص در جرایم رایانه‌ای در ایران بر اساس قانون جرایم رایانه‌ای مصوب ۱۳۸۸ تعیین شده است. 

این قانون شامل چندین فصل و ماده است که به تفصیل به جرایم مختلف رایانه‌ای و مجازات‌های مربوط به آن‌ها می‌پردازد. در ادامه به برخی از مهم‌ترین نکات این قانون اشاره می‌کنم:

 

۱. دسترسی غیرمجاز

هرکس به طور غیرمجاز به داده‌ها یا سیستم‌های رایانه‌ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

 

۲. شنود غیرمجاز

هرکس به طور غیرمجاز محتوای در حال انتقال ارتباطات غیرعمومی در سیستم‌های رایانه‌ای یا مخابراتی یا امواج الکترومغناطیسی یا نوری را شنود کند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

 

۳. جاسوسی رایانه‌ای

هرکس به طور غیرمجاز نسبت به داده‌های سری در حال انتقال یا ذخیره شده در سیستم‌های رایانه‌ای یا مخابراتی یا حامل‌های داده مرتکب اعمال زیر شود، به مجازات‌های مقرر محکوم خواهد شد:

دسترسی به داده‌های سری یا تحصیل آن‌ها یا شنود محتوای سری در حال انتقال، به حبس از یک تا سه سال یا جزای نقدی از بیست تا شصت میلیون ریال یا هر دو مجازات.

در دسترس قرار دادن داده‌های سری برای اشخاص فاقد صلاحیت، به حبس از دو تا ده سال.

افشا یا در دسترس قرار دادن داده‌های سری برای دولت، سازمان، شرکت یا گروه بیگانه یا عاملان آن‌ها، به حبس از پنج تا پانزده سال.

 

۴. جعل رایانه‌ای

هرکس به طور غیرمجاز مرتکب اعمال زیر شود، جاعل محسوب و به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست تا یکصد میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد:

 

تغییر داده‌های قابل استناد یا ایجاد یا وارد کردن متقلبانه داده‌ها.

تغییر داده‌ها یا علایم موجود در کارت‌های حافظه یا قابل پردازش در سیستم‌های رایانه‌ای یا مخابراتی یا تراشه‌ها یا ایجاد یا وارد کردن متقلبانه داده‌ها یا علایم به آن‌ها.

 

۵. مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی

بر اساس ماده ۱۹ قانون جرایم رایانه‌ای، در صورتی که جرایم رایانه‌ای به نام شخص حقوقی و در راستای منافع آن ارتکاب یابد، شخص حقوقی دارای مسئولیت کیفری خواهد بود.

 این شامل مواردی می‌شود که مدیر شخص حقوقی مرتکب جرم رایانه‌ای شود یا دستور ارتکاب جرم را صادر کند.

 

این موارد تنها بخشی از قانون جرایم رایانه‌ای هستند و برای اطلاعات دقیق‌تر و جامع‌تر می‌توانید به متن کامل قانون مراجعه کنید.

 

اگر مایلید در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنید ،با وکلای زبده دادگستری حقوق دان 47 تماس بگیرید.

حقوق دان 47.           09017707167

  • وکیل پایه یک دادگستری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی